سقف عرشه فولادی

به‌گونه‌ای که بعد از اتصال میلگردها به عرشه‌های فولادی عملیات بتن‌ریزی انجام می‌شود این روش موجب می‌گردد بتن در سطح صافی قرار گیرد و هوا با سرعت بالایی از آن خارج گردد. 

بنابر مطالب فوق بدلیل زمانبر نبودن و سرعت بالا در از آن بهره میبرند. نکته ی شگفت انگیز دیگری که در میان مزایای این سقف به چشم میخورد ترکیب ورق های عرشه فولادی و بتن است که باعث بهبود عملکرد تحمل بار توسط سقف می شود.

بعد از آن سال ها گذشت و سقف های عرشه فولادی تغییرات چشمگیری کرد و با پیشرفت های زیادی روبه رو گردید. بعد از آن به عنوان مصالحی پر کاربرد و رایج در صنعت ساختمان تبدیل شد.

هدف از طراحی آن نیز تحمل بارهای وارده از نظر ساختاری و نیز ایجاد غشایی برای بام است که با حفظ اهداف معماری و کنترل هزینه انجام می‌شود.

اجرای سیستم تهویه مناسب برای تنظیم دمای داخل ساختمان و جلوگیری از تجمع رطوبت.

عرشه‌های فولادی که شامل گیره‌های نر و ماده هستند در یکدیگر قفل می‌شوند.

علاوه‌براین، عرشه سقف فلزی ساختمان را از فشار باد حفظ می‌کند. همچنین سقف را در مقابل فشار برف، زلزله و آتش‌سوزی مقاوم می‌کند. به‌همین‌دلیل قیمت عرشه فولادی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای سازه‌ها بسیار مهم است.

انتخاب مناسبترین نوع ورق فولادی و پروفیل‌های فولادی با توجه به نوع سازه و ابعاد آن.

این نوع از میلگردها با قطر ۸ سقف عرشه فولادی میلی‌متری ساخته و تولید می‌گردند. میلگرد حرارتی به کار رفته در سقف عرشه فولادی به صورت یک شبکه به شکل مش آماده بافته شده و یا میلگرد شاخه ای که بسته به نقشه های پروژه معمولاً میلگرد آجدار ۸ و یا ۱۰ به کار می رود.

در این قسمت به مزایا و معایب سقف عرشه فولادی اشاره خواهیم کرد.

برای اتصال عرشه‌های فولادی بر روی میلگردها از گل‌میخ استفاده می‌کنند. مزیتی که این روش دارد این است که موجب کاهش وزن تیرهای فولادی مصرف‌شده می‎‌شود.

در سقفهای مرکب عرشه فولادی، ورق فولادی گالوانیزه ذوزنقه ای آجدار، علاوه بر اینکه المان کششی محسوب می گردد به عنوان تاوه (قالب) ماندگار در سقف باقی مانده و علاوه بر زیبایی در زیر سقف، باعث افزایش فواصل تیر فرعی تا ۴ متر بدون نیاز به جک زنی و شمع گذاری می باشد.

صرف نظر از تسطیح بتن با روش همیشگی تخته ماله ، امکان پرداخت نسبی بتن با کیفیتی بسیار بالاتر نسبت به تخته ماله توسط ماله پروانه نیز وجود دارد . عملیات تسطیح با ماله پروانه به دو صورت انجام می گردد :

میلگردهای بالایی در آرماتوربندی سقف عرشه فولادی وظیفه تقویت مقاومت فشاری و میلگردهای پایینی (بخش قعر با تورفتگی ورق) وظیفه تقویت مقاومت کششی بتن را بر عهده دارند.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “سقف عرشه فولادی”

Leave a Reply

Gravatar